Условия на доставка, права и задължения на страните 

 • Таргет Медия Груп ЕООД се задължава да достави на клиента поръчания от него продукт на посочения адрес. При изчерпани наличности да уведоми клиента в срок до 3 работни дни.
 • Доставката е за сметка на клиента. Доставяме със Спиди или Еконт Експрес. 
 • Цената на куриерскaта услуга не е фиксирана и не е включена в цената на предлаганите продукти. Тя се определя от куриера в зависимост от килограмите, начина на получаване, наличието на наложен платеж и др. 

  Доставката може да бъде до посочен от Вас адрес или до офис на куриерската фирма. Моля, отбележете с уточнение или забележка адреса на офиса, ако желаете да получите пратката си по този начин.

  За проверка стойността на куриерската услуга за Вашата пратка може да използвате калкулатор, публикуван в сайта на Спиди и Еконт Експрес.

   Заплащането на дължимата цена на стоката става при доставката или авансово с банков превод.

 • Клиентът се задължава да посочи име на фирмата или трите си имена, телефонен номер за връзка, адрес за доставка. Да плати цената на стоката според условията. Да заплати разходите по доставката. Да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.
 • Фирма Таргет Медия Груп ЕООД има сключен договор с куриерски фирми Спиди и Еконт Експрес за изплащане на наложен платеж чрез пощенски паричен превод.  За направеното плащане от Ваша страна, куриерската фирма издава разписка за пощенски паричен превод на стойността на дължимата сума. Тази разписка е признат от Закона за пощенските услуги документ и играе ролята на касов бон. 

  При получаване на стоката ПАЗЕТЕ РАЗПИСКАТА ЗА ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД. Тя заменя касовия бон към фактурата.

 • В чл. 3, ал. 1 от Наредба № Н-18/2006г. е указано, че всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги (ЗПУ).

  По смисъла на § 1, т. 12 от ЗПУ, „наложен платеж“ е пощенска услуга, при която пощенската пратка се доставя на получателя срещу заплащане на определена от подателя сума. Доставчикът на стоката я предава на куриера, който от своя страна я доставя на получателя, срещу заплащане на определена от подателя сума (стойността на стоката с или без таксата за услугата наложен платеж, в зависимост от договореното между страните по доставката). Куриерът събира определената от подателя сума и след това в зависимост от договореностите им, му я превежда по банков път или му я изплаща в брой. Начинът, по който куриерът превежда сумата на подателя, няма нищо общо с начина, по който се заплаща за стоката от получателя й, и който начин на плащане всъщност е определящ при съобразяване на изискванията на законодателството за издаване на фискална касова бележка.  Когато куриерът е същевременно лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по замисъла на ЗПУ и още преди предаването на стоката на куриера е договорено между доставчика и куриера, че определената от подателя сума по наложения платеж /стойността на стоката/ ще бъде заплатена на доставчика от получателя на стоката чрез пощенски паричен превод, не е необходимо издаването на фискална касова бележка от доставчика при предаването на стоката на куриера.